Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Stooflappen van de Antillen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

8 ons sukadelappen
1 à 2 teentjes knoflook, geperst
100 gr boter of margarine
1 grote rode paprika, in dunne ringen
½ ananas
4 theel tomatenpuree
1 eetl bruine suiker
1 eetl azijn
zout en peper

Bereiden

Naar eigen keuze kunt u de sukadelappen heel laten of in grote dobbelstenen snijden.
Wrijf het vlees in met zout en peper en de uitgeperste knoflook.
Doe de boter in de pan en laat deze heet worden. Bak het vlees dan op hoog vuur snel aan alle kanten bruin.
Draai het vuur wat lager en laat de ringen paprika en de ananas even meebakken. Voeg dan de tomatenpuree, enkele lepels ananassap, suiker, azijn en een scheutje water toe. Dek de pan af met een deksel en laat het vlees gaarstoven. Blokjes vlees zijn in 1,5 uur gaar, lappen moeten 2 à 2,5 uur garen. Bind het vocht eventueel met maïzena.
Serveren met gele rijst en dunne sperziebonen.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Saltimbocca onder een dak van mozzarella
Entrecote Café de Paris
Gebakken zwezerik met roerbakgroenten (4 pers)
Afrikaanse bobotie (gehaktschotel)
Manzo brassato (gestoofd rundvlees)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes